середу, 11 листопада 2009 р.

Шановні студенти!

У зв'язку з епідемією у нашому університеті призупинені заняття. Це, звичайно, прикро, і ми розуміємо, як ви скучили за нами і навчальним процесом. Але в будь-якій ситуації треба знаходити позитиви. У вас з'явилося багато часу для самостійної роботи і самовдосконалення. Що стосується англійської мови, методики навчання іноземних мов та інших фахових предметів, то тут є простір для роботи. В першу чергу - читання. Яку книгу англійською  мовою ви зараз читаєте? Скільки сторінок на день? Адаптовану чи в оригіналі? Зараз є багато можливостей для придбання адаптованих книжок для читання для різних рівнів (видавництв Oxford, Cambridge, McMillan, Heinemann, Longman тощо. Читання художньої класичної та сучасної літератури як засіб вдосконалення мовної та мовленнєвої компетенції стосується всіх студентів, які вивчають англійську мову, як фахово, так і для загальної освіти. 

По-друге, ця "передишка" є чудовим приводом для того, щоб активізувати наукову і навчально-дослідну роботу. Студенти, які виконують курсові роботи на 4-му курсі спеціальності "Англійська мова", вже завершили 1-й етап, на якому відбувалося активне ознайомлення з теоретичними засадами досліджуваної проблеми. На поточний момент сформовано базу даних, підібрано бібліографічні відомості, цитати. Є зміст і вступ до роботи. За два тижні вимушеного "відпочинку", що залишилися попереду, є можливість форсувати процес написання основної частини роботи та підготувати 1-й черновий варіант. За консультаціями ви завжди можете звернутися до своїх керівників, які можуть вас спрямувати у вірному напрямку в телефонному режимі. 

Стосовно ІНДЗ. Ви маєте в розпорядженні усі необхідні матеріали, тематику та методичні рекомендації. Не втрачайте момент і не відкладайте цю роботу на потім. Адже в грудні виникнуть інші гострі поточні питання. З іншого боку, ви обмежені в часі, тому слід раціонально спланувати усі етапи своєї роботи: збір та аналіз матеріалу, його синтез, формування структури та змісту доповіді (презентації), оформлення тощо. Не можна робити це наскоком, так само як і не можна затягувати з дрібницями ("лізти в дєбрі"). Пам'ятайте, про те, що межі досконалості немає, і тому чітко сплануйте як початок, так і кінцівку своєї роботи. 

Невпинно наближаються різноманітні контрольні заходи. Перегляньте зміст пройдених тем. Чи залишилися для вас білі плями? Приділіть максимальну увагу матеріалу, який вам найменше зрозумілий. Якщо це стосується методики, то не забудьте, що це є основою вашої професійної діяльності, ви не вивчаєте методику лише для того, щоб скласти іспити. Завжди екстраполюйте ваші знання на реальний навчальний процес. Глибоке професійне і практичне розуміння матеріалу допоможе вам, у тому числі, і в успішному складанні іспитів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар